RESIPI MANGO CHEESE CAKE
1) Lapisan bawah
-cairkan butter separuh..dah cair masukkan biskut yang dihancurkan
-kacau2 pastu masukkan dlm loyang..padatkan
-biskut marie dlm 20-25keping
2) Lapisan 2
-blend creamcheese yg 250g pastu masukkan whipping cream sekotak kecik dan gula icing dlm 2@3 sudu ( klu nk manis tambah lagi)
-bancuh gelatin dlm sesudu besar campur air panas dlm 3sudu..kacau sampai sebati masukkan dlm adunan blend tadi..blend sampai sebati
*dalam creamcheese kalau nk letak puri manga atau manga yang potong kecik2 pun boleh!
3) Masukkan adunan blend td dlm lapisan pertama..biarkan beku dlm 15-20 minit
4) Utk puri mangga - blend sampai betul2 halus campur dengan gelatin 1 sudu besar yang dh siap di bancuh dengan air panas
*manga untuk puri saya saya pakai sebijik
5) Masukkan dlm loyang tadi..pastikan creamcheese dah beku..takut nanti adunan bercampur
6) Letak mangga yang dah potong kecik..suka hati la nk hias mcm mn pun😆
7) Sejukkan..tggu la dalam 4,5 jam kalau x sabaq potong ja mkn🤣🤣
Kredit : Nuryatie PG's
SELAMAT MENCUBA!